"meninggalkan sesuatu amalan kerana manusia adalah riak manakala melakukan sesuatu amalan kerana manusia adalah syirik yang nyata"

~menulislah kerana Allah~

Friday, May 9, 2008

moist choc cake~

salam alaikum..

lame dah rasenye x blogging ;).. virus kemalasan melanda diri.. (adeih..)

alhamdulillah, niat nk buat moist choc cake tertunai sudah.. pagi tu dlm pukul 10, g kedai ngan kakak.. beli barang2 yg patut.. margerin.. milk.. serbuk coco.. ape lg ye beli..? lupe dah.. balik tu, bkn terus buat pun.. hihi.. semangat jea beli pagi2.. petang tu baru buat..

abah mmg langkah kanan petang tuh.. balek2 keja ja, 'ting' kek dah masak.. x sempat abah nk duduk, kte g bagi sket soh abah makan...

'ok,tak..? tawar..? manis..?'

angguk2 jaa.. sambil menikmati.. adess.. x menjawab soklan..

'tawar ke...?'

geleng2.. 'just nice.. just nice..'

misi berjaya! abah mmg slalu mengkomen masakn org.. ade jaa yg x kena.. adeih.. (tau lee org baru blaja..) tp, abes jaa mkn.. abah mmg laa manusia paling x cerewet bab2 mkn.. komen2 org :

abah: 'just nice.. just nice..'

ummi: x sempat interview..

diri sendiri: 'mcm tawar sket.. tp, ok laa..'

kakak: 'akk rase cam tawar jea.. x rase..? still.. ok..'

deq lah: 'luar die keras.. dalam die lembut sangat2.. dek lah suke.. sedap2..'

deq wa: 'kek ni sedap jugak.. tp kalu buttercake dulu tu lembut mcm ni, lg sedap kot..'

ni kot cake terakhir sebelum sambung study.. kalu study dekat2, insyaAllah bulih laa buat slalu.. kalu dah jauh tu, x dpt lee..

p/s: kali ni x sempat amek pic..

2 comments:

afiqjenoba said...

tak sempat la aku nk diinterview ek,deyh :p

wardatul asrar said...

xpe.. bulih geng ngan ummi.. ;p