"meninggalkan sesuatu amalan kerana manusia adalah riak manakala melakukan sesuatu amalan kerana manusia adalah syirik yang nyata"

~menulislah kerana Allah~

Sunday, November 6, 2011

saya tak tension

bismillah..


exam lagi seminggu.enam subject memang tak ter-cover.

tolonglah KOD buat study week. :'(

tak, saya tak tension.


mood raya hampir terhapus.

tetamu Allah sedang ber-talbiah, kita saya berzikir, 'nak exam dah. nak exam dah'

prostho tak siap setting gigi lagi. banyak sangat. sebab kena cabut balik semua gara-gara size tak sama.

tak, saya tak tension.


rasa pathetic sangat buat entri macam ni.

kesian orang yang baca. tapi buat juga.




doakan saya & kawan-kawan ya?


[sambill google kisah-kisah pembakar semangat]




"manusia akan terkesan dengan kecintaannya" (cerdik pandai najibah)



kalau cinta kita dunia, maka dunia mampu memberi tekanan kepada kita.



tapi kalau kita sedar akhirat yang abadi, dunia ini hanya tempat bercucuk tanam sahaja, maka kita akan lebih risaukan akhirat kita yang entah macam mana akan jadi..



oh Firdausi... sudikah?


"angan-angan tak dapat menukar biji benih menjadi buah atau belukar menjadi taman " (cerdik pandai najibah)


online with Allah. akhirat itu tujuan. dunia ini persinggahan.usaha. usaha. di sana nanti kita rehat & menyemai buah amal.





Success is not a destination, it's a journey. Let's strive the best and let Allah handle the rest. Bittaufiq wannajah fil imtihan!

5 comments:

Mohd Herie Dahlan said...

All the best Najibah...

"saya tak tension" (Najibah, 2011)

InsyaAllah,

betul, bile kite risau 'mengenai hari kemudian' maka, dunia ini bukan apa-apa...

TT_TT

Nur Mawaddah Mohd Shah said...

Salaam Najibah, suka dengan ayat awak ni,
"
tapi kalau kita sedar akhirat yang abadi, dunia ini hanya tempat bercucuk tanam sahaja, maka kita akan lebih risaukan akhirat kita yang entah macam mana akan jadi.."

all the best for exam nanti! :)

athirahariffin said...

all the best kak jibah. kirim salam kat kak zati etek.

erm, dalam hati kecil trah ni kata, "aku tahu kenapa aku tak dapat dentistry sbb aku tak sekuat mereka"

najibah said...

herie:

bi iznillah. untuk herie & sahabat classmate lain juga.

mawaddah:

wa'alaikumsalam..

alhamdulillah, dari Dia juga. lama tak dengar khabar hada. nnti pm lah khabar ya :)

athirah:

baco depe kak zati ni, kami roommate doh loni :)

(2:216) peringatan untuk diri akak jg, kadang meme kito nok cekak sesuatu tu tp jgn lupa selitkan "andai ini yg terbaik untukku, agamaku dan akhiratku, maka berikanlah"

Allah knows best..

bob said...

rugi ambik gigi nih..
molek ambek sastera..
gnti a.samad said..