"meninggalkan sesuatu amalan kerana manusia adalah riak manakala melakukan sesuatu amalan kerana manusia adalah syirik yang nyata"

~menulislah kerana Allah~

Monday, July 13, 2009

teristimewa buatmu,D.H.H. @>;-

Bismillah..



Awk ingat tak lagi waktu kt Puteri Wilayah,
awak, kte, Ona n Hannah penah janji
“no love before 18teen”
Siap ada surat perjanjian lagi. Lucu,kan?
Kecik lagi waktu tu, tak faham tuntutan yang sebenar.
Konon2nye bila dah 18 tahun,
kte ni dah cukup besar untuk mengenal erti cinta.
Kanak2..

Awk ingat tak lagi waktu kt Puteri Wilayah,
Kte penah di cop anti-lelaki?
Semuanya sbb masing2 belum teringin nk couple
Tak pernah ‘terima’ mana2 lelaki
(plus) kurang gemar pd mereka2 yg bercouple
Tak baik kan kte ni?
Sepatutnya benci kemungkaran ja, bukan org2nya sekali
Kanak2..

Awak ingat tak lagi waktu kt Puteri Wilayah,
Ust Hamdi selalu lecture kte2 ni pasal couple?
Kadang2 tu, sampai terasa bosan (astaghfirullah)
Konon2nya kte ni yakin yg diri dah tsabat
“Saya pesan ni, bila kamu masuk Universiti nanti..”
Tapi Ust tetap tak jemu kan
“bila masuk first year nanti, jgn dok layan abg2 final year naa, Hannah”
kesian Hannah, tergamam waktu tu
“Ust ade kasyaf,ke..?”
Kanak2..

Awak ingat tak lagi waktu kt Puteri Wilayah
Awk, Ona, Hannah, selalu ja kena usik
Maklumlah, kawan2 kte ni perfect package
Tapi kwn2 kte ni, pi mai pi mai tang tu ja
Kawan2 kte bagus sgt
Kte ni pulak bajet protector yg hebat
Kanak2..

Awk ingat tak lagi semua tu?

Awk sedar tak lagi sekarang ni
Kte di uji balik dgn semua yg kte pegang dulu?

Awk sedar tak lagi sekarang ni
Dugaan datang dalam pelbagai sudut?

Awk sedar tak lagi sekarang ni
Kte di kejar dengan kata2 kte yang lalu?

Awak sedar tak lagi sekarang ni
Kte amat mengharapkan kekuatan dari yang lain?

Awak sedar tak lagi sekarang ni
Kte saling memerlukan lebih dari waktu itu?

Awk teruji sbg hiasan dunia yg indah
Kerana Allah tahu
kemampuan kelopak menjaga Izzahmu
Kerana Allah tahu
Tajam durimu menghunus dugaan2 itu

Buktikanlah!
Mulia mu tak mudah di gugah
Buktikanlah!
Sayangmu tak mudah di serah
buktikanlah!
awk bukan saja Dr yg merawat fizikal manusia
tp juga Dr yg menyuburkan taman2 hati insan

walau lautan memisahkan jarak
awak, kte, ona dan hannah sentiasa dekat
uhibbukunna fillah
abadan abadaa



~bukan mudah bernafas dalam jiwa hamba~
~bersama menjana muslimah ideal~

10 comments:

Anonymous said...

salam ,, cik najibah tuju ni kat cik dahlia husna ker?? ni cik alia bertanya ?? haagaaahahah a

Anonymous said...

salam a'laik buat temanku merangkap sumber inspirasiku..

terharu sgt kte ble bace ape yg awk tulis..
kite tahu awk tujukn buat kite..
sejenak kita mengimbas kenangan lama..rindunyer.
zaman blum matang..hehe
kalo dulu kte slalu pesan no love before 18,skg kita dah faham..
bkn b4 18,
but..

NO LOVE BEFORE MARRIED..

buat najibah,muhsonat,hannah..
bersamalah kita berusaha
menjadi muslimah yg terjaga
kerana impian kita
ingin bergelar muslimah ahli syurga..

sabda nabi..
"tidak aku tinggalkan fitnah terbesar buat kaum lelaki melainkan fitnah wanita"

usahlah tgn yg menggoncang dunia juga mngoncang iman lelaki..

mari kita buktikan janji2 kita dulu..mari kita buktikan pd ustaz hamdi yg pesanan dia kita masih pegang..hehe..

sy sayg kamu semua..thanx 4 being part of my life..nantikan kepulangan kita bln 9 ye..
'ukhwah fillah abadan abada,ukhwah fillah ilal jannah' =)

-DAHLIA HUSNA HUSAIN-

wardatul asrar said...

to alia:

wsalam cik alia..
yea so ryte (^^,)

to dahlia husna husain:

jadilah kita org2 yg makin matang di telan zaman, bukan yg makin hanyut di telan keseronokan.

sumber inspirasi? tinggi sgt tu.. cukuplah sekadar teman yg saling berpesan2 kearah kebenaran dan kesabaran.

thanks tau call kte. Alhamdulillah, Allah hadirkn teman saat kte rasa betul2 tgh nk menjunam. thanks sgt^infinity.

syg jgk kt kamu2 sume. InsyaAllah, kte jumpe nnti yea.. jumpe ust hamdi skali (^^,)

~bersama menjana muslimah muslehah~

Hannah Aini said...

salam buat sahabat sejati yg selalu dirindui.Najibah, can't believe you still rember all those dialogue and perjanjian.yeah, that is US.I love that time.Kalau la kita ade lagi belajat same2 skarang, mesti boley selalu ingatkan masing2 kn.I miss you, Najibah, Ona, and Dahlia!
Pesanan Ustz. Hamdi tu alhamdulillah, masih dalam ingatan kita.Hehe.Dah la point kat kita,
“bila masuk first year nanti, jgn dok layan abg2 final year naa.
Wah,sangat bertepatan dengan situasi kita.Insya'allah,kita doa Allah jage hati kita and jaga kamu semua.Wlupun kita dah jauh drpd kamu semua skarang,biarlah kita selalu dekat di hati.Kita selalu doakan korang semua.
Saya rindu kamu semua!

wardatul asrar said...

to hannah:

wsalam,sahabat yg di sayangi selalu (^^,)

of course, ust ponder us with those statement.. at tht time, i think of 'why not i keep tht on mind and see, is tht really gonna happen?' heh~ that was soo true act T.T

InsyaAllah,hannah..

surprise, semua watak dlm ni dah baca ths post except ust hamdi =p

jg diri, iman, amal :)

dell~ said...

coqah..

watak y xde pown bce jugak..huhu

wardatul asrar said...

to dell:

(^^ ,) thanks.. moga bermanfaat InstaAllah..

~tulislah dari hati pembelajaran dari kehidupan~

wallahualam..

Anonymous said...

agreed :)

yana said...

huhu~ rindu kat ustaz hamdi~~ kt korg pun aku rindu gak eh.. =)

wardatul asrar said...

to yana:

gathering smkpw..? *wink*
rindu korg sume jgk..
(rindu nk terjun kolah.. nanna~)
upss.. pengawas aspuri ade,la.. =p

to anonymous:

thanks