"meninggalkan sesuatu amalan kerana manusia adalah riak manakala melakukan sesuatu amalan kerana manusia adalah syirik yang nyata"

~menulislah kerana Allah~

Friday, December 3, 2010

kak aji: "ceritakan tentang diri anda"

bismillah..

[nota: ini langsung tidak ilmiah dan bolehlah untuk tekan pangkah pada bahagian atas kanan tab]

jemputan (baca: tag) dari kak aji untuk menceritakan 25 hal diri sendiri. matlamat, fakta, atau apa-apa saja. amanah ke ni kak? =) maaf lambat,ya. (randomly picked. maaf, mengarut.)

1) goal: mardhotillah *beserta cara-cara menggapainya*

2) fikrah Islam, 1 Malaysia 1 Ummah

3) family-in-heart

4) ukhwah fillah itu hebat

5) jalan dakwah ini payah dan berliku. melekit dan berdebu.

6) tak suka chocolate (except white choc)

7) suka baking cakes, cuppies dan adik-beradiknya

8) sedang 'mencari diri'

9) sangat suka buku dan kedai buku

10) suka seni reka, purple dan bunga

11) suka menilai kejadian

12) sedang berusaha dan belajar untuk matang

13) sedang menjadi interior designer

14) telah mendesign rumah abah

15) sedang, pernah dan teringin jadi arkitek

16) teringin nak ke....

17) takut air terjun

18) jarang tengok TV/movies

19) simple minded (complicated kadang-kadang)

20) split personality

21) tak baik dan berusaha nak jadi baik

22) percaya, rezeki semua dah di tentukan Dia

23) "ceritakan tentang diri anda" adalah soalan paling sukar

24) oh. suka fairy tales sangat =)

25) finally.. saya sayang akak! (sweet tak?)

p/s: ada perkara yang saya tak suka (sebab Allah tak suka) tapi saya buat juga jadi saya tulis yang saya suka je.

-out-

tugas waktu cuti: keluar masuk kedai hardware. edit plan rumah. cari warna cat. cari lampu. switch nak pasang kat mana. akhirnya, impian nak jadi architect walaupun olok-olok tercapai. bila la nak dapat design rumah sendiri.

8 comments:

aishah said...

sweet2, thanx for answering...love to know u more...^_^

najibah said...

mcm dh byk je akak tau pasal kte.. yg kte tak tau pun akak tahu (mase isi 'borang' tu..) haru~ thanks akak ^^,

Anonymous said...

masa isi borang bait muslim.

Ok. Gurau.

najibah said...

AAM?

~dianakhairi~ said...

ha? borg bait muslim?
jeng jeng jeng. hehe.

tengok nota kat atas tu rase rendah diri kt jeep.blog kkngah byk je merepek.huhu.

jeep, jeep baik ok :)

najibah said...

mane ade. mane ade. *aish, segan* borang biodata kelebihan kekurangan diri je.. anonimes ni saje je gurau ha die kate =)

blog kakngah ade je isi, tu yg jd pmbace setia.. hehe.. kak ngah & family la yg baik. thanks tau fetch hari tu n hanta g umah kwn n dinner n sume2 =)

Anonymous said...

ola! jibah & kak aji..
eh eh salam la..

"hmm, macam sy tahu 'borang' tu di isi utk ape..." [in a curious tone]
:D huhu..

tiah j. ^__^

najibah said...

tiah:

wa'alaikumsalam..

ish3.. penat kte didik adik tiah ni.. bg salam dulu la (sambil geleng2)

tak pasal 'borang' jd issue ^^, nape kte xtau borg tu di isi untuk ape? haa.. kuat gosip ek tiah amek tau =D